top of page

Marknaden

Historien bakom

En grupp drivna tjejer i Botsmark ville främja entreprenörskap, kreativitet och det hantverksmässiga så att människor kunde få möjlighet att uttrycka sin skapande lust.

Det behövdes en mötesplats där "gömda" entreprenörer kunde utvecklas och förverkliga sina idéer, där konstnärer, hantverkare, hemmakockar, trädgårdsentusiaster och hobbybagare kunde visa upp sitt arbete och få erkännande.

Idén om en marknad hade fötts.

Å självklart skulle den vara på Botsmarksdagen!

För att göra det enklare för personer som ville visa upp sina saker beslöt vi  att erbjuda dem marknadsbord. På så sätt kunde de enkelt ställa ut och sälja sina produkter eller kreativa verk.

Vi drog ihop ett gäng och tillverkade marknadsbord av överblivet material och sydde tak. Genom att återanvända och dela våra kunskaper kunde vi skapa praktiska och snygga marknadsbord samtidigt som vi minskade slöseri och utnyttjade befintliga resurser på ett hållbart sätt. 

År 2023 var första året en marknad ordnades i Botsmark. Vi hoppas att många "hemma-entreprenörer" tar chansen att visa upp sina verk när vi för andra året kör igång med en ny Botsmarksdag.

bottom of page